Poniedziałek, 01 lipca 202401/07/2024
690 680 960
690 680 960

Hiszpański szef kuchni

Od 11 lat mieszka na Lubelszczyźnie. Jako młody człowiek, zaraz po studiach, opuścił swoją rodzinną Andaluzję i przyjechał do Polski. Oczywiście z miłości do Polki, którą poznał w Hiszpanii.

 

Gościem tego odcinka jest Miguel Gonzalez Bravo, który opowiada o swoich początkach w Polsce i o tym czym zajmuje się teraz.

Na początku nie było łatwo. Po polsku znał tylko kilka słów. Ale był ambitny. Uczył się języka pracując w lubelskich restauracjach jako kucharz. Do dzisiaj w jednej z nich na Starym Mieście wiszą kartki ze słówkami, które wkuwał na pamięć.

Po latach prowadzi firmę na własny rachunek. Promuje kuchnię hiszpańską i tradycyjną polską. Prowadzi nawet warsztaty kulinarne ze studentami, dziećmi i pasjonatami gotowania.

Naszą rozmowę rozpoczynamy właśnie od takich warsztatów …

Hiszpański szef kuchni

fot. Zbigniew Pacholik

(Podkast: Zbigniew Pacholik)

Komentarze, opinie, propozycje ciekawych tematów i rozmów do następnych podkastów prosimy przesyłać na nasz adres mailowy: [email protected]

 

 

Dodaj komentarz

Z kraju

Sport