W Świdniku znów Smakowano Regionalne Frykasy. Był też koncert Kapeli Drewutnia (zdjęcia)
17:13 30-06-2024 | Autor: redakcja
Świdnickie Smakowanie Regionalnych Frykasów organizuje Centrum Usług Społecznych w Świdniku. Na wydarzeniu pojawiło się szereg wystawców zdrowej, ekologicznej żywności. Oferują oni m.in. pierogi, miody, ciasta, wędliny, ryby wędzone, sękacze, kiszonki, oleje, kawy, herbaty, soki, piwa i wiele innych produktów.
Jednak to nie wszystko. Na uczestników czekały również pokazy kulinarne, konkursy z nagrodami, pokaz i możliwość degustacji potraw słowiańskich, warsztaty zdrowego żywienia dla dzieci „smacznie i na wesoło”, porady dietetyka, prelekcje specjalistów z dziedziny żywienia, a najmłodsi chętnie brali udział w animacjach, bawili się na dmuchańcach, mogli też przyozdobić sobie włosy w kolorowe warkoczyki a buzię pomalować np. w ulubione postacie z bajek.
Jak podkreślano, wystawcy to ludzie z pasją i sercem, wytwarzający wyśmienite produkty. Dlatego też świdniczanie mieli okazję spróbować zdrowych i ekologicznych przysmaków. Można było również wykonać analizę składu ciała i uzyskać porady dietetyka oraz posłuchać koncertu Kapeli Drewutnia.
I ten słynny na całym świecie ze Świdnika ”czosnek marynowany w cebuli i wodzie święconej”, najlepszy do kanapek ! Mmmmmm paluchy lizać..
I przez takie wpisy jesteś pastuchem a nie kowbojem.
I Michael Jacksoon odwiedzil nasz swidnicki raj
Jako produkt lokalny w postaci kiełbasy marki Majkel Dżekson
Jakson widać, że już typowy emeryt, pierwszy w kolejce.
Zazwyczaj podczas takich imprez ceny są bardzo wysokie. Na przykład, wedlina po 100 PLN itp.